Kirurgi

 

Kirurgi er en viktig del av vår praksis.Ved Sarpsborg smådyrklinikk gjennomfører vi det meste av operative inngrep, både innen bløtvevs- og beinkirurgi.

 

Vi mottar henviste pasienter fra omkringliggende klinikker til kirurgisk behandling. Vi har gode rutiner på sikker anestesi, både ved injeksjons- og gassnarkose. Pasientene blir nøye overvåket før, under og etter et inngrep.

 

Vi foretar alt fra rutineinngrep som kastrering av hunn- og hanndyr av alle arter til avansert ortopedi som patellaluksasjoner, korsbåndsoperasjoner og beinbrudd.

 

Veterinærene har god erfaring ved akutte tilfeller som livmorbetennelse, keisersnitt, urinsteinoperasjon og fremmedlegemeoperasjoner.


Eksempler på andre operative inngrep som gjøres ved Sarpsborg smådyrklinikk er fjerning av analsekker, korrigering av lang bløt gane og øyekirurgi.

 

Ved tumoroperasjoner tar vi gjerne biopsier og sender inn til patologisk laboratorium for analyse av vev. Da får du svar på om svulsten som ble fjernet var godartet eller ondartet, og hva slags svulst det var. Ved behov henviser vi pasienter til mer spesialiserte klinikker.

Les mer her om

- pyometra (livmorbetennelse)
- korsbåndsskade
- patellaluksasjon
- entropion og ektropion
- Cherry eye
- analsekkfjerning
- lang bløt gane
- fremmedlegeme
- urinstein


Prisliste kirurgi finner du her