Blir avlivet klokka 12 onsdag

Denne nydelige katten ble forlatt på trappa til Sarpsborg Smådyrklinikk. Foto: JOHNNY HELGESEN Denne nydelige katten ble forlatt på trappa til Sarpsborg Smådyrklinikk. Foto: JOHNNY HELGESEN

http://www.sa.no/lokale_nyheter/article2697206.ece 

Publisert 04.04.2007

 

Denne vakre hokatten ble mandag ettermiddag dumpet på trappa til Sarpsborg Smådyrklinikk. Hvis ingen vil ha den, blir den avlivet onsdag klokka 12.

 

- Vi fant den i en papp-eske på trappa. Det var ingen lapp eller noe med forklaring på hvorfor den ble forlatt, forteller veterinær Kari Bjørnland oppgitt. Hun har jobbet på Sarpsborg Smådyrklinikk i en årrekke. Kun en gang før har hun opplevd at noen har dumpet katten på klinikktrappa.

- Det skjer heldigvis ikke veldig ofte, sier hun.

 

Dumper katten

Hvis man av en eller annen grunn ønsker å avlive en katt, koster det en femhundrelapp hos dyrlegen. Dessverre er det noen som ikke vil ta den utgiften, og tar den lettvinte utveien, nemlig å dumpe katten.

- Det finnes de som dumper katter i nærheten av E6 eller på søppeldynga. Her brydde eieren seg i hvert fall såpass at de leverte den her hos oss, sier Bjørnland.

 

Kjælen, snill og renslig

Den brun- og sortspraglete hokatten er veldig kjælen og tillitsfull. Til tross for de forvirrende nye omstendighetene, er den rolig.

- Den er renslig og veldig snill. Jeg skulle gjerne tatt den selv, men vi som jobber her har allerede fullt opp med dyr hjemme, sier veterinærassistent Monica Sæther mens hun klør katten bak ørene.

Klinikken får ganske ofte i oppdrag å omplassere kattunger. Og det går vanligvis ganske lett. Å omplassere en voksen katt, derimot, er ganske vanskelig. Dessuten er det jo påske. Klinikken stenger i onsdag klokka 12, og katten kan ikke være alene i hele påsken.

 

- Det er veldig trist hvis vi må avlive denne fine katten. Hvis noen har lyst til å ta den, skal vi gi den ormekur og vaksine i påskegave, lover Bjørnland og Sæther.