Lykkelig slutt for "dødsdømt" katt

http://www.sa.no/lokale_nyheter/article2699902.ece Publisert 04.04.2007

 

Det ble en lykkelig slutt for katten som i går ettermiddag ble satt igjen i en pappeske på trappa til Sarpsborg Smådyrklinikk. I dag klokken 11.45 fikk den et nytt hjem hos Christer (5) og Andreas (11) Holmen på Bede.

Etter at SA skrev om saken på www.sa.no og i avisen, har ikke telefonen stått stille på Sarpsborg Smådyrklinikk.

- Det har kimt i ett sett helt fra jeg kom på jobben, og det har nesten utelukkende vært katten det har vært spørsmål om. Av de telefonene jeg har klart å ta, er det minst 15 personer som har villet ha katten, forteller Kari Elisabeth Syverstad.

Får sove

- Men i tillegg har det vært svært mange som har ringt for å høre hvordan det går med katten, og mange av dem har sagt at hvis det ikke ble noen annen løsning ville de ta katten. De mente at det var for ille at den skulle avlives, sier Syverstad.

- Er det noen spesielle reaksjoner du har fått?

- Det var spesielt en dame som ringte og som var bekymret. Hun lurte på om vi hadde fått gitt den bort, og da jeg svarte bekreftende på det kom hun med følgende uttalelse:

"Å, så fint. Nå får jeg sove i påsken. Jeg har tenkt så mye på den katten".

"Sussi"

De nye eierne av den brun- og sortspraglete hokatten er Christer og Andreas Holmen på Bede. Andreas vil at katten skal hete "Sussi", men det er ikke lillebror Christer enig i. Selv om han ikke har noe navneforslag ennå vil de nok bruke litt av påsken før navnet blir endelig bestemt.

Det var tanta til guttene som så artikkelen om katten på www.sa.no, og ga beskjed videre. Allerede klokken 08.00 i dag morges prøvde de å ringe smådyrklinikken, men måtte pent vente til de åpnet en time senere. De var fast bestemt på at de ville ha katten.

Lykkelig slutt

Før katten forlot Sarpsborg Smådyrklinikk sammen med sin nye familie, ble den fullvaksinert mot kattepest og katteinfluensa og den fikk en ormekur. Dermed skulle grunnlaget for en lykkelig tilværelse på Bede være det aller beste.

- Hvordan er det å få en slik overveldende respons på omplassering av en katt?

- Det er enormt gledelig og hyggelig. Jeg er virkelig glad for at det ble en lykkelig slutt. Det er en ung frisk og kosete katt på ca. tre år. Det hadde vært trist om den skulle ende livet sitt nå. Jeg så selv saken på www.sa.no og den første reaksjonen som slo meg var: "Å, nei. Det er jo jeg som har vakt og som må avlive katten". Det hadde ikke vært noen hyggelig innledning på påsken, avslutter Syverstad.

Blir det nye navnet på katten «Sussi»? Det skal guttene avgjøre de nærmeste dagene. Foto: Johnny Helgesen
Det ble en lykkelig slutt og påske for hokatten som i går ettermiddag ble satt igjen i en eske på trappa til Sarpsborg Smådyrklinikk. Her hilser den på sine nye eiere Christer og Andreas Holmen. Til venstre Kari Elisabeth Syverstad. Foto: Johnny Helgesen
Det ble en lykkelig slutt og påske for hokatten som i går ettermiddag ble satt igjen i en eske på trappa til Sarpsborg Smådyrklinikk. Her hilser den på sine nye eiere Christer og Andreas Holmen. Til venstre Kari Elisabeth Syverstad. Foto: Johnny Helgesen