Papegøye på rømmen

Publisert 25.11.2011 Publisert 25.11.2011

Banket på vindu i fjerde etasje på Fritznerbakken http://www.sa.no/lokale_nyheter/article5823224.ece

 

Papegøyen skalv av kulde og ville inn i en leilighet på Fritznerbakken. Nå håper Ann Helen Bjørge at fugleeieren melder seg.

 

Banket på vinduet

Torsdag ettermiddag ble hun oppringt av formannen i et borettslag på Fritznerbakken. En papegøye hadde med nebbet gjentatte ganger banket på vinduet i fjerde etasje i leilighetskomplekset. Det var tydelig at fuglen ville inn.

 

Men de eldre beboerne hadde ikke lyst til å nærme seg fuglen, ei heller borettslagsformannen. Dermed måtte Bjørge bli redningen.

 

Torsdag kveld tok hun turen bort. Da hadde fuglen satt seg under et bord på verandaen. Den skalv av kulde og krøp godt inntil Ann Helen Bjørge da hun løftet den opp. Nå håper hun at eieren vil melde seg raskt, slik at fuglen kan komme hjem i trygge omgivelser.

 

Tam og intelligent

– Fuglen er tam og tydeligvis vant til mennesker. Nå sitter sikkert eieren et sted og er bekymret, sier veterinær Kari Bjørnland.

 

Inntil videre er fuglen altså i trygge hender hos Bjørnland og kollega Bjørge.

Papegøyen er av slaget grå jako og regnes som en av de mest intelligente fuglene. Den skal også være særdeles pratsom, men foreløpig har ikke papegøyen fra Fritznerbakken vekslet noen ord med de ansatte på smådyrklinikken.

 

– Vi vet også at papegøyen er en følsom fugl, så det kan jo hende den bare trenger å bli litt varmere i trøya før skravla setter i gang, kommenterer Bjørge.

Rask redning

 

Hvor langt fuglen har fløyet før den endte på Fritznerbakken, er veterinær Bjørnland usikker på.

– Den er ikke vingestekket, så det er klart at fuglen kan fly et stykke. Men jeg tror jo at den holder til i nærheten av Fritznerbakken, sier Bjørnland til SA.

Grå jako er definitivt en innefugl.

Hadde den vært nødt til å overnatte ute på Fritznerbakken i bare noen få plussgrader, kunne den fort ha dratt på seg en alvorlig luftveisinfeksjon og dødd.

Men siden redningen kom så raskt, virker nå fuglen å være i god form.

Smådyrklinikken har vært nødt til å ta seg av mange dyr opp gjennom årene.

– Men det er aller første gang vi har gitt en papegøye tak over hodet, forteller Bjørnland.

 

Stina Mikalsen