Tannbehandling

Friske tenner er viktig for god helse. En stor andel av hunder og katter over 2 år har begynnende problemer med belegg på tenner og tannstein.

Mye tannstein fører til betennelser i tannkjøtt, som igjen gir problemer med tenner og kjeve, og øker risikoen for kroniske betennelsestilstaner i indre organer. Hunder av små raser og eldre hunder og katter er spesielt utsatt for tannkjøttsykdom.

Regelmessig undersøkelse av tenner og munnhule er viktig. Alle dyr som kommer inn til undersøkelse hos Sarpsborg smådyrklinikk får rutinemessig undersøkelse av munnhule og tenner.

Ved tannbehandlinger blir dyret enten sedert eller lagt i narkose, avhengig av omfanget av behandlingen. Ved klinikken foretar vi fjerning av tannstein, rens og polering av tenner hos hund, katt og ilder.

Melketenner som blir værende påvirker tannstillingen til de blivende tennene og bør fjernes. Vi foretar trekk av persisterende melketenner. Ved tannfrakturer, rotbyller og andre sykdommer i tenner og kjeve fjerner vi tenner kirurgisk.

Vi har digitalt tannrøntgen som vi bruker for riktig diagnostisering av tannlidelser. Kaniner og gnagere er avhengige av riktig tannstilling. Vi foretar sliping av fortenner og kinntenner, i tillegg til trekk av fortenner hos kanin.

Tannrøntgen+skjerm_sarpsborg_smaadyrklinikk.jpg