Kirurgi

Kirurgi er en viktig del av vår praksis. Ved Sarpsborg smådyrklinikk gjennomfører vi det meste av operative inngrep, både innen bløtvevs- og beinkirurgi.

Kirurgi-4_sarpsborg_smaadyrklinikk.jpg

På operasjonsstua er Kari Bjørnland ansvarlig kirurg og Karine Johansen er ansvarlig sykepleier for anestesi og operasjon.

Vi mottar henviste pasienter fra omkringliggende klinikker til kirurgisk behandling. Vi har gode rutiner på sikker anestesi, både ved injeksjons- og gassnarkose. Pasientene blir nøye overvåket før, under og etter et inngrep.

Vi foretar alt fra rutineinngrep som kastrering av hunn- og hanndyr av alle arter til avansert ortopedi som patellaluksasjoner, korsbåndsoperasjoner og beinbrudd.

Veterinærene har god erfaring ved akutte tilfeller som livmorbetennelse, keisersnitt, urinsteinoperasjon og fremmedlegemeoperasjoner.

Eksempler på andre operative inngrep som gjøres ved Sarpsborg smådyrklinikk er fjerning av analsekker, korrigering av lang bløt gane og øyekirurgi.

Ved tumoroperasjoner tar vi gjerne biopsier og sender inn til patologisk laboratorium for analyse av vev. Da får du svar på om svulsten som ble fjernet var godartet eller ondartet, og hva slags svulst det var. Ved behov henviser vi pasienter til mer spesialiserte klinikker.

Les mer her om:

Pyometra (livmorbetennelse)
Korsbåndsskade
Patellaluksasjon
Entropion og ektropion
Cherry Eye 
Feilstilte øyehår
Analsekkfjerning
Lang bløt gane
Fremmedlegeme
Urinstein

Prisliste kirurgi finner du her

Kirurgi-2_Sarpsborg_smaadyrklinikk.jpg
Utstyr til bruk ved beinbrudd.jpg
Kirurgi-6.jpg